Economia troba que no és competència seva la llengua de retolació comercial

De totes maneres, el sector del petit i mitjà comerç no ha mostrat especial interès en la derogació d'aquest aspecte de la Llei de comerç del Pacte

La Conselleria d'Economia no només retirarà l'obligació de retolar en català als comerços de les Illes, com marca la llei sectorial aprovada pel Pacte el 2001, sinó que tampoc té intenció de marcar quina ha de ser la llengua que han de fer servir els establiments a l'hora d'informar per escrit dels productes, preus i serveis.

Així ho confirmaren ahir fonts properes a la conselleria que dirigeix Joaquín García, qui en aquests moments prepara un esborrany del que serà la nova normativa autonòmica per al sector. Economia opina que no és la seva competència establir la llengua de comunicació entre els comerços i els clients.

De totes maneres, el sector del petit i mitjà comerç no ha mostrat especial interès en la derogació d'aquest aspecte de la Llei de comerç del Pacte, ja que consideren que actualment "hi ha altres problemes, molt més urgents, com la necessitat de fer un pla director sectorial que fixi on i com es pot créixer, i quin és el tipus de comerç que volem per a les Illes", han repetit els màxims dirigents de les patronals.

Precisament avui, el president de la Confederació Balear de Comerç, Bartomeu Servera, el seu vicepresident i president de Pimeco, Bernat Coll, i representants dels comerços de Menorca i les Pitiüses assistiran a un encontre amb el conseller d'Economia, Joaquín García, i el seu equip. Es preveu que sigui una reunió en la qual els representants del petit i mitjà comerç illenc tirin en cara a l'Executiu la seva política "facilitadora de grans superfícies comercials" i poc sensible, en opinió seva, al comerç tradicional.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF