Balears 25/06/2013

EU considera "agressius" els preus de la cafeteria de Son Espases

El negoci s'ha introduït als passadissos del centre sanitari en el que suposa una passa més cap a la privatització de la sanitat

Ara Balears
2 min
Els usuaris de Son Espases han denunciat els elevats preus de les cafeteries.

Palma.La polèmica no abandona l'hospital de Son Espases i el seu model de gestió privat de tot allò no relacionat amb la salut dels ciutadans. A les crítiques pel cost de l'aparcament i les dificultats per accedir-hi amb transport públic, ara el blanc de les queixes són els preus fixats a les cafeteries.

El negoci s'ha introduït als passadissos del centre sanitari en el que suposa una passa més cap a la privatització de la sanitat. Això ha provocat les denúncies dels usuaris, que consideren abusius els preus fixats per la UTE adjudicatària d'aquests serveis. En aquest sentit, Esquerra Unida (EU) ho va considerar "una agressió econòmica" als familiars i visitants que no tenen més alternativa que romandre al centre hospitalari.

Així, en una nota de premsa, la formació dirigida per Manel Carmona va destacar que els preus de les cafeteries de l'hospital de referència de les Illes són "excessivament elevats i molt superiors als d'altres hospitals" i "no estan justificats".

Per tal de minimitzar-ne els efectes sobre els ciutadans, la formació progressista proposa "l'establiment de preus màxims assequibles a les cafeteries de l'hospital". Aquesta mesura, però, topa amb la realitat d'una concessió que s'allargarà durant 30 anys.

EU, a més, va reiterar el seu rebuig al model d'hospital i va oferir dues alternatives per millorar l'accés i l'estada dels ciutadans a les instal·lacions sanitàries del Secar de la Real. En primer lloc, la "millora substancial del transport públic" que connecta l'hospital amb la ciutat, i en segon lloc, "la reducció dels preu del pàrquing i la gratuïtat per a les estades curtes".

D'altra banda, la formació d'esquerres va recordar que la construcció de Son Espases va ser un "error" i va explicar que, segons el seu parer, "s'hauria d'haver optat" per rehabilitar i ampliar Son Dureta, ja que era una "opció molt més lògica" que no la construcció del nou hospital de referència.

stats