Monarquia
Balears 28/05/2013

EU diu que la Fundació Turística "no té vergonya" i que el Fortuna "no pot ser per fer més rics els rics"

El partit manté que cal vendre el iot del rei d'Espanya i els doblers han de ser per als més desafavorits

ARA Balears
1 min
El iot Fortuna va costar 20 milions d'euros

PalmaEsquerra Unida ha atacat la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, "una entitat que ningú no sap a què es dedica" i reclama que el iot del rei d'Espanya, el Fortuna, i els doblers que s'aconsegueixin siguin per als més desafavorits. En un comunicat signat pel coordinador d'EU a les Illes Balears, Manel Carmona, el partit qualifica els membres de la fundació de "colla de rics aduladors de la monarquia" i afegeix que l'entitat "no té vergonya" pel fet d'haver reclamat el iot, que al seu moment va costar vint milions d'euros.

El partit no estalvia els adjectius i assegura que la fundació, sense demanar a ningú si hi estaven d'acord, va pagar el iot "aquest ostentós vaixell a major glòria de la monarquia i de la colla de cortesans bavosos que es feien les fotos amb la família reial". Carmona insisteix que els beneficis de la venda del vaixell han de ser per als més desafavorits, que no pot servir per "fer més rics als rics" i que no es pot permetre que Patrimoni Nacional "faci aquest regal als que ja naden en l'abundància".

Segons Carmona el vaixell "es va dissenyar i comprar d'una manera completament irregular i amb un cost molt important per a les arques de la comunitat". Assenyala directament la fundació per "una operació de màrqueting que només els va sortir gratis a ells" que "va suposar un ridícul pel govern balear presidit per Jaume Matas". Fins i tot apunta que la fundació, que d'entrada no hauria volgut reclamar el iot, hauria canviat d'opinió a causa de la proposta d'EU de dedicar "l'import de la subhasta del Fortuna es dediqui a cobrir necessitats socials dels ciutadans de les Illes".

stats