Publicitat
Publicitat

Emaya implanta un nou sistema de recollida d'oli domèstic usat

Se'n canviaran els contenidors i s'instal·laran en espais tancats

L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram ( Emaya) ha iniciat aquesta setmana la retirada dels 104 contenidors d'oli que hi ha als carrers de Palma per implantar un sistema nou, segons ha informat l'Ajuntament de Palma.

L'empresa pública instal·larà aquests nous contenidors en espais tancats com mercats, centres de barri, poliesportius i altres edificis municipals. L'oli haurà de dipositar-s'hi en ampolles de plàstic reutilitzades.

Entre les causes del canvi de sistema es troben que, en els contenidors actuals, l'oli vegetal es barreja amb aigua de pluja, oli mineral i altres substàncies, fins i tot amb restes sòlides. Això provoca que l'oli quedi inutilitzat per al reciclatge posterior. A més, el fet d'haver d'abocar l'oli provocava problemes de brutícia i no és còmode per als ciutadans.

Amb el nou sistema de recollida s'evitaran aquests problemes perquè, d'una banda, els nous contenidors estaran situats en llocs tancats. Així mateix, el dipòsit és més còmode, més pràctic i més net, i es garanteix la qualitat de l'oli recollit per reciclar-lo, segons ha explicat Cort.

La gestió d'aquest servei s'ha adjudicat per 37.000 euros, un cost que inclou la retirada dels contenidors vells i la gestió del seu contingut, la instal·lació dels nous punts de recollida, la neteja dels contenidors i la retirada periòdica en la periodicitat establerta de l'oli dipositat al llarg de 2017. L'empresa adjudicatària destinarà l'oli recollit a la producció de biodièsel.

Els nous punts de recollida s'instal·laran als centres de l'Escorxador, Son Cotoner, Santa Catalina, el Jonquet, Sant Agustí, Son Espanyolet, el Coll d'en Rabassa, Son Roca, Son Cànaves, Nou Llevant, Son Ferriol, el Rafal, Establiments, el Puig de Sant Pere, la Garriga, Sant Jordi, l'Aranjassa, l'Hostalot, Son Cladera, el Terreno, Son Sardina i Joan Alcover.

També hi haurà punts de recollida als mercats municipals de Santa Catalina i Llevant, a les oficines d'Emaya de Son Pacs i de Joan Maragall, 3.

Aquest llistat, no obstant això, no és tancat i anirà creixent amb nous punts a mesura que s'arribi a acords amb diversos locals, dependències municipals i altres organismes.

La retirada dels 104 contenidors ha començat aquest dilluns al mercat de Llevant amb l'assistència de la presidenta d'Emaya, Neus Truyol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF