Balears 11/08/2013

Diumenge esplèndid tot esperant un nou canvi de temps

Diumenge amb un bon sol i una mica més de calor i xafogor que ahir. Entre dilluns al vespre i dimarts a la nit, però, el paraigua s'haurà d'obrir a força indrets i durant el tram central de la setmana tornarem a respirar força més bé

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que hem encetat el diumenge amb alguns intervals de núvols baixos a les Terres de l'Ebre i a la costa Daurada, ara mateix el sol ja s'imposa sense excepcions i de fet, ho continuarà fent fins a mitja tarda, quan creixeran quatre nuvolades inofensives al Pirineu.

Una jornada de cel clar i amb una mica més de calor i xafogor que ahir. A primera hora ja només ha calgut la màniga llarga al Pirineu i al migdia la majoria de termòmetres es mouran entre els 29 i els 34 graus. Avui la tramuntana ja només es deixarà sentir a Menorca -i bàsicament al matí- però la mar encara es mantindrà una mica alterada al nord de la costa Brava.

Aquesta bonança, però, no es consolidarà els pròxims dies. Demà encara gaudirem de moltes hores de cel clar però a la tarda s'escaparan alguns xàfecs curts al Pirineu i de cara al vespre i nit també n'arribaran a Ponent i a les comarques del sud. Dimarts serà la jornada més variable i insegura de la setmana, amb força núvols i ruixats que, poc o molt, acabaran regant la majoria de comarques. Aquesta inestabilització del temps coïncidirà amb una nova refrescada que farà que entre dimarts i dimecres els termòmetres reculin quatre o cinc graus.

La segona meitat de la setmana, en canvi, s'intueix força més tranquil.la i amb un nou repunt de la calor que faria superar altre cop els 35 graus als sectors més càlids del país.

Enguany, el màxim d'actitivat de les llàgrimes de Sant Llorenç es produïrà la nit de dilluns a dimarts. La lluna no es pondrà fins a quarts de dotze però els núvols ràpidament aniran tapant el cel -especialment a Ponent i al sud- i, per tant, animem als lectors i a qualsevol aficionat a l'astronomia a intentar captar algunes Persèides ja just després de la posta de sol.

Trobareu més informació i la previsió actualitzada per al vostre municipi a www.arabalears.cat/meteo.

stats