POLÍTICA

Marga Durán acusa Cort de fer "urbanisme a la carta"

El PP critica la desena modificació puntual del Pla General en menys de 20 mesos

La portaveu del grup municipal popular, Marga Durán, ha acusat l' Ajuntament de Palma de dur a terme un "urbanisme a la carta", després que el Consell de Gerència d'Urbanisme hagi aprovat aquesta setmana la desena modificació puntual del Pla General, que afecta gran part de Ciutat.

Durán ha afirmat que aquesta modificació, la número 10 en aquesta legislatura, és una demostració de l'existència d'un pla general "encobert" que s'està duent a terme des de l'àrea d'Urbanisme, segons ha informat el PP en un comunicat.

"Fa mesos que denunciam que el tinent de batle, Antoni Noguera, no vol tirar endavant un nou Pla General, ja que el més lògic hauria estat que totes les modificacions que s'han realitzat formassin part del mateix pla", ha insistit Durán, per qui els darrers canvis són una constatació de la seva hipòtesi.

La regidora ha anunciat que el PP defensarà una proposició en el proper ple en la qual s'instarà l'equip de govern a aprovar inicialment el nou Pla General de Palma dins el primer semestre del 2017, tal com es "va vendre" a l'inici de legislatura.

"Dubtam de la paraula de Noguera, ja que hem tingut coneixement que ara s'estan començant a fer les reunions prèvies a la redacció del nou Pla General amb associacions i entitats", ha assegurat Durán.

La portaveu del PP considera contradictori que Noguera, "qui sempre ha presumit de ser detractor del que ell anomena 'urbanisme a la carta', hagi duit a terme 10 modificacions puntuals del Pla General en menys de 20 mesos, cosa que suposa una mitjana d'una modificació cada dos mesos des que es va iniciar la legislatura".

La portaveu ha recordat que al novembre el grup popular ja va denunciar que Gerència d'Urbanisme va modificar 12 articles del Pla General "sense previ avís i sense ni tan sols aportar la documentació relativa als canvis".

Durán ha destacat que el PP va aconseguir en el ple d'aquest mes que les modificacions no tinguessin caràcter retroactiu, "ja que podrien afectar seriosament un bon nombre de projectes que ja estan en marxa i això ocasionaria un greu perjudici a petites i mitjanes empreses i, per descomptat, als seus treballadors".

Sobre els nous canvis, la regidora Lourdes Bosch ha assenyalat que el PP encara els està estudiant, però que, si bé pretén evitar futurs problemes de convivència a causa del soroll a eixos cívics com ara el carrer de la Fàbrica o Blanquerna, "la veritat és que no soluciona els problemes existents i se'n podrien crear de nous a causa de l'elevat nivell d'intervencionisme de les mesures".

Segons Bosch, encara que s'han enfocat els canvis als eixos cívics, "la realitat és que afecten un àmbit molt més extens, com totes les zones que no són de polígons industrials o d'habitatges unifamiliars, és a dir, Palma ciutat, a més de tots els llocs en els quals hi ha locals en planta baixa".

"Noguera creu que amb aquesta mesura aconseguirà la proliferació de petits comerços i, encara que no dubtam de la seva bona intenció, estam en condicions d'afirmar que no basta, ja que no s'haurien de tractar igual totes les zones de la ciutat", ha dit Bosch.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF