Publicitat
Publicitat

CAS POLICIA LOCAL

Cursach hauria pagat 12.000 euros a dos esportistes perquè perdessin davant Matas i "fer-lo content" per "fer-hi negocis"

L'empresari hauria assegurat que l'expresident li hauria dit que adquirissin uns terrenys que ell mateix requalificaria

Un testimoni del cas Cursach explicà que sentí una conversa entre l'empresari i el seu número dos, Tolo Sbert, sobre un torneig de pàdel, en el qual també hi hauria participat l'expresident Jaume Matas. Va ser així com va assabentar-se que els líders del Grup Cursach haurien pagat 12.000 euros a dos campions mundials d'aquest esport –haurien rebut 6.000 euros cadascun– per deixar-se guanyar davant Matas "amb l'objectiu que aquest estigués de bon humor per després fer-hi negocis". 

En aquell diàleg, Cursach hauria dit a Sbert: " Aquest ja és nostre, ja ve als nostres tornejos i guanya, l'hem de convidar més vegades. Hem de demanar hora al notari perquè Jaume m'ha dit que comprem els terrenys del Secar de la Real perquè aquest ens els requalificarà", va dir el magnat, mentre assenyalava, segons el testimoni, uns terrenys que actualment estan davant i on se situa l' hospital de Son Espases. Aquesta conversa hauria tingut lloc l'any 2003. 

De fet, el diari Ultima Hora ja avançà el març d'enguany que s'investigava –encara sota secret– si Cursach hauria adquirit una finca aquell mateix any, al costat dels terrenys que acollirien, més tard, l'hospital de Son Espases, després que Matas li hagués proporcionat certa informació privilegiada

El testimoni que va sentir l'esmentada conversa amb relació al torneig de pàdel, no obstant això, no és l'únic que remarcà la bona relació entre l'expresident i l'imperi empresarial de Cursach. Una altra persona declarà davant el jutge que era ben freqüent veure Matas al Megasport, gimnàs propietat del magnat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF