Publicitat
Publicitat

SUCCEÏTS

Dos detinguts més pel cas Àngels de l’Infern a Palma i Alemanya

La banda de motoristes fou desarticulada a Mallorca l’any passat

La Guàrdia Civil i la Policia alemanya han culminat les operacions Big Man a Espanya i Black Mail a Alemanya amb la detenció de dues persones relacionades amb la banda de motoristes Àngels de l’Infern. Les detencions, una de les quals a Palma i l’altra a Alemanya, se sumen a les que ja es portaren a terme el juliol i el setembre de l’any passat. A més, s’han efectuat sis escorcolls domiciliaris, en els quals s’ha intervingut divers material informàtic, documentació i doblers en efectiu.

Les investigacions se centren en una organització criminal que havia gestionat, a través de membres de la banda de motoristes Àngels de l’Infern, el blanqueig de capital obtingut pel segrest d’un empresari que es portà a terme a Alemanya en els anys noranta. El rescat d’aquest empresari es va acabar amb l’entrega de 15 milions d’euros, dels quals se’n va poder recuperar un milió. Posteriorment, els detinguts es dedicaren també a extorsionar els blanquejadors mateixos del grup moter, als qui amenaçà de denunciar-los per haver col·laborat en el blanqueig.

Banda desarticulada

La Guàrdia Civil va desarticular el juliol passat a Mallorca el grup criminal Àngels de l’Infern, que dirigia Franck Hanebuth, considerat el màxim responsable de l’organització a Europa, en la denominada operació Casablanca, una operació conjunta entre la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que va dirigir l’Audiència Nacional. En una primera part, foren detingudes 25 persones per delictes de pertinença a organització criminal, extorsió, amenaces, blanqueig de capital, falsedat documental, estafa, prostitució, tràfic d’éssers humans, detenció il·legal, simulació de delicte i robatori, entre altres. Dotze dels detinguts ingressaren en presó preventiva, a sis més se’ls imposaren fiances, sis quedaren en llibertat amb càrrecs i un fou alliberat sense càrrecs. El setembre, la Guàrdia Civil va arrestar a Mallorca cinc persones per introduir droga a l’illa, que subministraven a grups de distribució, entre els quals els Àngels de l’Infern.

Ara, són dos més els detinguts en una operació entre la Guàrdia Civil i la Nundeskriminalant (BKA). Les actuacions a Alemanya han estat coordinades amb la BKA a través dels seus oficials d’enllaç a Espanya, i les que s’han portat a terme a l’Estat les han efectuades agents de les unitats de policia judicial de la Guàrdia Civil de les comandàncies d’Alacant i Balears. Judicialment, les investigacions han estat coordinades per la fiscalia alemanya, el Jutjat d’Instrucció número 3 de Dénia (Alacant) i la unitat de Cooperació Internacional de la Fiscalia General de l’Estat, executant una comissió rogatòria internacional i una ordre europea de detenció sobre Horst R. per autoritats alemanyes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF