Publicitat
Publicitat

CAS POLICIA LOCAL

Dos agents investigats pel cas Cursach es neguen a declarar

Les perquisicions per aclarir el presumpte tracte de favor d'agents de la Policia Local a les empreses del Grup Cursach continuen en marxa

El presumpte tracte de favor d'alguns agents del cos municipal a les empreses del Grup Cursach continua sota la recerca del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán. Dos membres del cos municipal investigats que estaven citats avui al Jutjat d'Instrucció número 12 s'han acollit al dret a no declarar, segons han informat fonts jurídiques.

Per saber-ne més: tot sobre el cas de la Policia Local

Els dos policies, un agent i un comissari, se sumen a la desena que van ser citats la setmana passada. Tots ells van optar per no declarar, al·legant que no ho faran mentre la peça investigada continuï sota secret de sumari. L'única persona que va voler declarar, només a preguntes del seu advocat, fou l'excap de la Policia Local de Palma Joan Mut, qui va defensar la seva imparcialitat en el seu paper com a comissari.

Pressions

El jutge i la Fiscalia Anticorrupció investiguen si les empreses del Grup Cursach van ser beneficiades per policies i funcionaris, a més de presumptes pressions a empresaris de la competència en forma d'amenaces, assetjament i increment de les inspeccions i sancions, per apropiar-se dels seus negocis a baix preu.

Des que va començar la recerca, diversos empresaris han denunciat que han estat víctimes d'aquestes pràctiques, les han relatat davant els investigadors i, a més, han reclamat els danys econòmics soferts.