Publicitat
Publicitat

Podem: "Donam la imatge que els partits són agències de col·locació"

El diputat de la formació dels cercles, Carlos Saura, ha anunciat que el seu partit demanarà explicacions al PSIB en la reunió de seguiment dels acords de govern

El diputat de Podem Carlos Saura ha criticat aquest dimarts alguns dels nomenaments d'alts càrrecs del Govern balear i en municipis com Calvià i ha afirmat: "Estam donant la imatge que els partits són agències de col·locació".

"És un error i una mala notícia", ha declarat Saura sobre la designació d'assessors en les conselleries de Salut i Treball, departaments gestionats pel PSIB-PSOE.

Fa uns dies va dimitir Jordan Thomas Llamas, de 20 anys, com a assessor de la Conselleria de Salut. També s'ha conegut que el fill del vicepresident primer del Parlament, Vicenç Thomàs, ha estat contractat com a assessor a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria.

Segons l'opinió de Saura, aquest tipus de nomenaments són una "mala notícia", sobretot quan hi ha gent que té titulacions i que estan sense feina, malgrat que estan capacitades per accedir a llocs tècnics de l'administració pública.

En opinió del diputat de Podem, els assessors i alts càrrecs han de tenir una formació professional i experiència, i no han de ser elegits per "agrair" la feina que han fet en els seus partits.

Saura ha anunciat que la seva formació demanarà explicacions aquest dimecres sobre aquests nomenaments en la reunió de seguiment de l'acord de govern autonòmic, signat entre PSIB, MÉS i Podem.

Encara que aquest assumpte no figura dins d'aquest acord, el nomenament d'assessors és una qüestió "ètica" i els partits signants de l'acord han d'actuar amb criteris professionals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF