Dibuix per posar fi a la violència contra les dones

L’Ajuntament de Vila organitza un concurs de còmic i un altre de cartell per celebrar el Dia internacional per a l’eliminació de les violències cap a les dones

L’Ajuntament de Vila prepara una arma per lluitar a favor de l’ eliminació de les violències cap a les dones. Es tracta ni més ni menys que de l’expressió artística, i més concretament del dibuix. És per això que, amb motiu del Dia internacional d’aquesta causa, el Consistori cerca el futur autor del cartell oficial del municipi. L’objectiu, segons la Regidoria d’Igualtat, és “conscienciar  la ciutadania contra la violència masclista i així poder prevenir-la”.

Per tal de fer-lo més participatiu, les bases del concurs de còmic s’han fet arribar a totes les escoles i instituts del municipi, encara que està obert a tothom, sempre que es respectin els temes sobre els quals s’ha de dibuixar: la violència masclista, els micromasclismes o l’assetjament. Els còmics han de ser originals, propis, en català i no han d’haver estat premiats en altres certàmens.

Per als tres finalistes d’aquesta categoria s’han establert tres premis: un iPad Air per al còmic guanyador, un iPod Touch per al segon classificat i un Kindle per al tercer premi. Tots tres, a més, seran editats en paper.

Pel que fa al concurs del cartell del 25 de novembre, es poden presentar les imatges i els dissenys fins al 20 de novembre, i s’ha establert, en aquest cas, un únic premi que consisteix en un iPad.

Segons ha manifestat la regidora d’Igualtat de Vila, Carmen Boned, aquesta acció pretén ser “una eina més de conscienciació i una manera d’expressió utilitzant l’art per tal de fomentar l’esperit crític per lluitar contra aquesta xacra”.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF