Publicitat
Publicitat

El Dia del Be dona per començades les festes de Sant Joan a Ciutadella

Milers de persones s'ajunten pels carrers de la ciutat per acompanyar la comitiva que convida tothom a viure els actes de la pròxima setmana

Ciutadella viu les festes de Sant Joan amb intensitat. Com indiquen els protocols, a les 9.00 h la comitiva del be, configurada per l'home del be i la Junta de Caixers, ha iniciat el seu recorregut pels principals carrers del nucli antic. Abans, però, el flabioler de les festes, Sebastià Salort, ha fet sonar per primera vegada el primer toc de flabiol i tambor a casa del caixer senyor, Llorenç de Salort. De tota manera, cal recordar que el representant de la noblesa a la comitiva ha estat el substitut, Gabriel de Salort. 

A partir d'aquest moment, la comitiva del be ha començat a obrir-se pas entre la multitud de gent que no s'ha volgut perdre la invitació de la Junta de Caixers a les festes de Sant Joan. En primer lloc s'han dirigit a l'Ajuntament de Ciutadella, on tota la corporació ha rebut la comitiva. Responsables d'altres administracions, com ajuntaments de l'illa, el Consell o el Govern balear, també hi ha assistit. La segona aturada era Cal Bisbe. En total, la comitiva realitza 102 visites, en un dia marcat per les elevades temperatures. 

El Dia del Be no finalitzarà fins que la comitiva arribi al domicili del caixer casat. La seva esposa penjarà la bandera de Sant Joan en el balcó, on ondejarà durant totes les festes. D'altra banda, els actes continuaran a la contramurada, on la banda municipal de música tocarà el primer 'jaleo' de les festes i es llançaran avellanes.