Deu comunitats exigeixen a Madrid que retiri l'Estratègia Espanyola d'Ocupació

Afirmen que el document suposa un "clar incompliment" dels pactes de la darrera Conferència de Presidents

Deu governs autonòmics han reclamat aquest dimecres a l'Estat que retiri l'Estratègia Espanyola d'Ocupació 2017-2020. Els consellers, viceconsellers i directors generals d'ocupació han debatut les línies generals d'aquest pla i han arribat a la conclusió que "el document suposa un clar incompliment als pactes de la darrera Conferència de Presidents"

A Andalusia, Aragó, Astúries, les Balears, Castella-la Manxa, Catalunya, Cantàbria, Extremadura, Navarra i el País Valencià creuen que el Ministeri d'Ocupació no ha cercat consens i "amb prou feines" hi ha hagut un "diàleg real". És per això que demanen una reunió amb la vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, perquè convoqui la taula de seguiment de la Conferència de Presidents i poder "reconduir" l'Estratègia amb una "voluntat de consens" i posant atenció a les necessitats actuals. 

El portaveu de les deu comunitats autònomes ha estat el conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, qui ha afirmat que el Ministeri "oculta problemes reals i consolida el model de la reforma laboral basat en la precarietat, en la devaluació salarial i en la desprotecció dels treballadors". 

Tots els governs territorials han acordat treballar en un text alternatiu, "més realista", per presentar-lo a la Conferència Sectorial d'Ocupació que es du a terme aquest dimecres i posar damunt la taula mesures centrades en els "col·lectius prioritaris", com són el jovent, les persones majors de 45 anys i les aturades de llarga durada, per afavorir un "creixement inclusiu". 

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF