Detinguts dos immigrants arribats en pastera fins a Cala Pi

Està previst que en un termini de 72 hores siguin traslladats a un centre d'internament d'estrangers a la Península

Dos immigrants il·legals han estat detinguts prop del lloc de la costa de Llucmajor on la Guàrdia Civil va localitzar diumenge una pastera, segons ha indicat aquest dilluns l'Institut Armat.

Està previst que els dos detinguts passin avui mateix a disposició judicial i que en un termini de 72 hores siguin traslladats a un centre d'internament d'estrangers ( CIE) a la Península.

Després de localitzar la barca a Cala Beltran, la Guàrdia Civil va emprendre una missió de reconeixement per la zona i va trobar dos motors forabord, un de submergit i un altre en terra, una mica de roba i aliments, a més d'un bidó de combustible.

Al llarg de la jornada, el dispositiu de recerca ha permès localitzar dos homes majors d'edat que, després de ser identificats, han passat a la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia. El dispositiu es manté encara operatiu i hi intervenen l'helicòpter, USECIC, Seprona i Servei Marítim de la Benemèrita.

L'embarcació en la qual varen aconseguir arribar a la costa de Mallorca té uns cinc metres d'eslora, és de fibra i de color blanc.

La Guàrdia Civil ha indicat que es tracta de la segona amb les mateixes característiques que arriba a les Balears enguany, després de descobrir-ne una altra l'1 de gener a la zona de Cala Pi, també al municipi de Llucmajor.

El 2016, varen arribar a les Balears tres embarcacions de característiques semblants, mentre que el 2015 en varen ser tres i el 2014 se'n varen trobar dues.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF