Detinguts dos falsificadors de bitllets a Eivissa

La compra d’una guitarra espanyola amb diners falsos va descobrir tota la xarxa

La Policia Nacional ha detingut a Eivissa dos veïns del barri de la Penya, a Vila, als qui acusa de ser els màxims responsables de la distribució de bitllets de 50 euros a l’illa. Els investigadors també han detectat la presència d’aquests bitllets en altres illes de l’Arxipèlag, a Madrid i a Barcelona. Els arrestats no només es dedicaven a la introducció en el mercat de moneda falsa, sinó també a traficar amb substàncies estupefaents.

Les investigacions es varen iniciar després que nombrosos establiments de la zona de la Marina, a Eivissa, denunciassin a agents de la policia haver rebut bitllets falsos de 50 euros pel pagament d’alguns dels articles venuts als seus establiments. Es va comprovar que n'hi havia una especial incidència en llocs de venda del cupó de l’ ONCE. De seguida es varen iniciar unes investigacions de camp en les quals descobriren ‘in fraganti’ dos homes que entregaven diners a una tercera persona, la qual immediatament es va dirigir a una botiga d’instruments musicals per adquirir una guitarra espanyola que va pagar amb bitllets falsos.  

Immediatament les investigacions es varen centrar en els tres subjectes implicats en la compra de l’instrument i n'identificaren dos com a coneguts d’un grup de delinqüents dedicat al tràfic de droga a Vila. En qüestió de dies es realitzaren tres escorcolls domiciliaris, en els quals es varen trobar 2.000 euros falsos en bitllets de 50 i 24.000 euros que s’atribueixen directament als beneficis de la distribució de moneda falsa i de drogues, com cocaïna i heroïna, que trobaren llestes per ser venudes.

Per cert, els propietaris de la botiga d’instruments també varen celebrar que durant l’escorcoll es trobàs la guitarra que havia estat comprada amb bitllets falsos, la qual els va ser tornada. Segons la policia, no la feien servir per tocar cap cançó, sinó que era el mitjà que els detinguts empraven per transportar els bitllets quan es desplaçaven per la ciutat.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF