Publicitat
Publicitat

Detingut el presumpte autor d'una amenaça de bomba a la Catedral de Palma

L'home és l'espontani que va aparèixer al Telediario de TVE i està acusat de desenes d'amenaces de bomba falses en catedrals, mesquites, museus i mitjans de comunicació d'arreu de l'Estat

El presumpte autor de desenes d'amenaces de bomba a catedrals de l'estat espanyol, inclosa la de Palma, ha estat arrestat avui dematí per la Policia Nacional. El detingut també hauria protagonitzat diverses amenaces de bomba en mesquites i en altres edificis que allotgen museus i empreses de mitjans de comunicació. A més, l'home es va colar en el plató del Telediario del vespre de TVE en plena emissió.

De 39 anys i veí de Madrid, va ser detingut ahir a Santiago de Compostel·la. Les trucades telefòniques alertant de la col·locació d'artefactes explosius van motivar desallotjaments d'edificis i la intervenció dels tècnics en desactivació d'explosius. En tots els casos, després de la inspecció policial, el resultat va ser negatiu.

L'onada de falses alarmes de col·locació de bomba va començar el 31 de març passat i les darreres es van produir el dia abans de la detenció. Els seus objectius van ser l'aeroport de Santiago i al Rectorat de la Universitat.

Segons la Policia Nacional, aquestes telefonades van causar gran alarma social ja que es va haver de desallotjar edificis de gran afluència de ciutadans, com la catedral de Palma, la sagrada Família de Barcelona o la Ciutat de les Arts de València. També es van haver de desallotjar altres edificis de la Península, com les catedrals de Lleó i Santiago de Compostel·la, la Mesquita de Còrdova, l'Alhambra de Granada o el Museu del Prado i la Torre de Vidre a Madrid.

A més, el detingut, segons sembla, també va ser la persona que va efectuar telefonades amenaçant amb la col·locació d'una bomba a centres de treball de mitjans de comunicació de València, Barcelona i Alacant, a més de Madrid, Màlaga, Burgos, La Corunya, Sevilla, Gran Canària, Valladolid, Toledo i Santiago de Compostel·la.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF