SUCCESSOS

Detingut per maltractar treballadors, enterrar cavalls a la seva finca i matar moixos a tirs

El propietari d'un club hípic de Palma també desballestava embarcacions de forma il·legal

El propietari d'un club hípic de Palma ha estat detingut aquest dimecres per la Policia Nacional acusat d'explotar i maltractar els seus empleats i de medicar pel seu compte cavalls malalts, sacrificar-los i enterrar-los sense control a la seva finca, matar moixos a tirs i desballestar embarcacions de forma il·legal.

Segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat, la recerca i arrest d'aquest empresari s'ha dut a terme amb el nom d'operació ' Vado ' a partir de la denúncia plantejada el novembre passat per un dels treballadors.

Els investigadors van comprovar que el propitari del club d'equitació els obligava a treballar dotze hores diàries, a vegades sense jornades de descans, a treballadors que en algun cas tenien contractes de trenta hores setmanals, alguns dels quals no cobraven més de 800 euros al mes.

"S'incomplien les vacances anuals sistemàticament, no gaudien del període vacacional establert per conveni ni de la compensació corresponent per vacances no gaudides, sota l'amenaça de ser acomiadats", assenyala la Prefectura de Policia en un comunicat.

Els empleats, que feien labors de cambrers, cuiners, neteja i manteniment, no percebien quitances quan acabaven la seva relació laboral amb l'empresari, que a més els vexava "constantment" cridant-los "inútils, no serviu per a res". Si aguantaven aquesta situació, ressalta la Policia, era per por de perdre els seus únics ingressos.

A més, el detingut serà acusat de maltractament animal per encarregar als seus treballadors que realitzessin labors pròpies d'un veterinari per estalviar-se pagar a un professional, la qual cosa implicava l'administració sense control de medicaments als cavalls.

Quan no aconseguia que els equins sanessin, els sacrificava i els enterrava a la mateixa finca, malgrat que li advertien que posava en risc la salubritat dels aqüífers. També matava moixos a tirs amb l'argument que "n'hi havia molts" en els seus terrenys.

En la finca també es reparaven embarcacions, labors que els treballadors feien sense màscares , ulleres protectores ni altres equips de prevenció de riscos per a la seva salut. La fibra de vidre resultant d'aquests treballs s'enterrava en la finca o s'abocava en uns terrenys contigus.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF