VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Detingut un home per agredir i llançar una dona per la finestra d'un quart pis a Palma

Un altre home, parella de la víctima, també ha estat arrestat per haver-se enfrontat als agents

La policia ha detingut aquest dilluns dos homes –un d'ells nascut a l'any 1999 i un altre el 1994–, un dels quals hauria llançat una dona per la finestra d'un quart pis a Palma. L'altre home arrestat, parella de la víctima, s'hauria enfrontat als agents de la Policia Nacional i la Policia Local, tan aviat com han acudit a l'escenari dels fets.

Segons ha explicat la Policia Local, la dona, nascuda el 1994 i mare d'una criatura d'un any que també es trobava al pis, ha aconseguit evitar les conseqüències de la caiguda perquè ella mateixa ha explicat, en declaracions a IB3, que li hauria quedat aferrat un peu a la finestra del tercer pis. Un veí l'ha poguda socórrer i una veïna del pis de davant que ha presenciat els fets ha aportat el seu testimoni a la policia.

Intent d'homicidi

Els agents han acusat els detinguts d'un intent d'homicidi, d'un delicte de lesions i d'atemptat contra l'autoritat. La víctima té diverses contusions i ha perdut una dent, arran de l'agressió que li hauria propinat l'agressor abans de llançar-la, segons la seva pròpia explicació.

Mentre que els homes han declarat que la víctima s'hauria precipitat al carrer per voluntat pròpia –versió a la qual els agents de moment no han donat credibilitat– la dona ho ha negat i ha assegurat que un dels arrestats l'ha llançada per la finestra. La seva parella, també detinguda, en cap moment hauria auxiliat la víctima i, a més, s'hauria enfrontat violentament als agents.

Investigació en marxa

La Policia Nacional s'ha fet càrrec de les diligències i es preveu que passin a disposició judicial aquest dimarts dematí, juntament amb el presumpte agressor del barri de Pere Garau, que hauria robat, violat i cremat la casa d'una dona la setmana passada.

Aquest mateix dilluns hem pogut conèixer que les Balears lideren el rànquing de les comunitats autònomes de l'Estat que més violència de gènere han registrat durant el segon semestre d'enguany.

EDICIÓ PAPER 09/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF