Detenen una mare i el seu fill per irregularitats en les proves selectives al cos de Bombers

El Tribunal examinador va detectar que la qualificació obtinguda pel jove va ser d'un 10, ja que contestà de manera correcta les 100 preguntes plantejades

En el marc d'una recerca realitzada per  agents de la Policia Nacional a Palma, dia 5 de desembre es va iniciar  una intervenció en la qual varen ser detingudes dues  persones espanyoles: una, de 57 anys, i l'altra, de 25. A ls detinguts, mare i fill respectivament, se'ls imputen els delictes  d'infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets.

L'inici de la recerca va començar a través d'una denúncia del  Govern  de les  Illes   balears  relativa a la filtració de les preguntes del segon  exercici de les proves selectives de la convocatòria per a la provisió  d'11 places de bomber/conductor del Consell de Mallorca,  publicades en el  BOIB  el 19 d'octubre de 2016.

El tribunal examinador va detectar que la qualificació obtinguda pel jove  va ser d'un 10, ja que contestà de manera correcta les 100 preguntes  plantejades, fins i tot les que varen ser descartades més tard perquè havien estat mal formulades.

Posteriorment, el detingut va ser desqualificat del procés selectiu després que el president del tribunal elaboràs un informe sobre les  irregularitats detectades en l'actuació de l'interessat en l'exercici  tipus test. En aquest informe s'arriba a concloure que l'autor va tenir  coneixement de l'examen tipus test i/o de la plantilla abans de la data  de realització de la prova.

Arran d'aquests fets, la Policia Nacional  va començar una recerca i arrestà mare i fill. C al destacar que la mare de l'opositor va tenir accés a les preguntes/respostes de l'examen i posteriorment les va fer arribar al seu fill, qui no va dubtar a contestar-les absolutament totes.

Després de prendre'ls declaració en dependències policials, varen ser posats en llibertat el mateix dia, a l'espera que el Jutjat d'Instrucció corresponent els cridi a declarar.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF