CAS POLICIA LOCAL

Detenen un representant de la patronal per la seva relació amb Tolo Cursach

El president d'Acotur, Pepe Tirado, hauria amenaçat, extorsionat i denunciat els empresaris de la competència del magnat

La Policia Nacional ha detingut aquest dijous el president de l' Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca (Acotur), Pepe Tirado, en el marc del cas de la Policia Local que investiga les presumptes relacions corruptes entre agents policials, empresaris de l'oci nocturn i polítics.

Si bé durant les properes hores s'esperen més detencions, segons ha pogut saber l' ARA Balears, Tirado treballava de manera encoberta per a Tolo Cursach i es dedicava a executar les ordres del magnat, com serien el tancament o la imposició de sancions a determinats bars que rivalitzaven amb els establiments de Cursach.

Segons les mateixes fonts, el jutge instructor de la causa, Manuel Penalva, i el fiscal d'Anticorrupció, Miguel Ángel Subirán, atribueixen a Tirado una extensa llista de delictes per haver amenaçat i extorsionat la competència de Cursach, com també per haver imposat multes i denúncies a locals concrets amb l'objectiu de perjudicar els empresaris rivals del magnat i, per tant, en benefici d'aquest.

S'espera que durant les pròximes hores el jutge presti declaració a Tirado, així com també al president de l' Associació de Sales de Festa i Discoteques, Jesús Sánchez, si bé aquest darrer no fou detingut.

Cal recordar que el jutge Penalva envià a la presó Cursach i un dels seus homes de confiança, Tolo Sbert, el 3 de març, com a mesura cautelar. Ambdós varen entrar al centre penitenciari acusats de més d'una quinzena de delictes. El propietari de les discoteques més emblemàtiques de la Platja de Palma i Calvià hauria estat un dels principals beneficiaris de la trama corrupta que, segons el jutge, operava com una autèntica " organització criminal". 

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF