Publicitat
Publicitat

Desconvocada la vaga d'Emaya prevista per al dia de Nadal

Isern insinua que ha estat perquè els treballadors s'han adonat que el seu propi comitè d'empresa els donava informació esbiaixada

Els sindicats han decidit aquest matí desconvocar, per ara, la vaga de treballadors d'Emaya, prevista per al dia de Nadal, després de valorar la darrera proposta d'acord que va fer ahir vespre la direcció de l'empresa després de deu hores de negociacions al tribunal d'arbitratge, el Tamib. La proposta va ser un intent 'in extremis' d'aturar una vaga que implicaria la paralització de la recollida de fems de Palma a partir de dia 25.

Durant la copa de Nadal oferta als mitjans de comunicació, Mateu Isern, batle de Palma, ha dit que la vaga s'ha desconvocat perquè els treballadors no l'han volguda fer, ja que "gràcies als mitjans de comunicació han aconseguit una informació més real, més exacta i menys sectària", donant a entendre que el comitè d'empresa els havia donat una versió esbiaixada dels motius de la vaga. Isern ha afegit que aquests han demostrat "molta maduresa" en rebutjar la vaga, confrontant així els treballadors d'Emaya amb el seu propi comitè d'empresa.

Per la seva banda, UGT ha emès un comunicat en què lamentava que la direcció de l'empresa s'hagi negat a seguir negociant un cop desconvocada la vaga: "el comitè d'empresa ha desconvocat l'aturada indefinida com a mostra de bona voluntat i responsabilitat per no deixar de donar servei en dates tan assenyalades i pretenent continuar negociant sense presses ni pressió amb els representants de la direcció d'Emaya", però aquesta, en veure complert el seu objectiu, "s'ha aixecat de la taula i ha marxat".

El conflicte prové del canvi tecnològic que es vol fer en la recollida de fems, que permetria a l'empresa prescindir de 28 treballadors del torn de nit, els quals passarien al torn de dia i perdrien així el corresponent plus salarial de nocturnitat. La proposta de l'empresa no cedeix en aquest punt, ja que considera el canvi irreversible, però dóna prioritat a aquests 28 traslladats per tornar a fer feina de nit. A més, la direcció es compromet a no retallar més el torn de nit i a no privatitzar Emaya mentre duri l'acord.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF