Balears 07/07/2013

Denuncien una llicència en una parcel·la investigada

Salvem Andratx sol·licita al Seprona que estudiï el cas

M. P.
2 min
La denúncia presentada fa constar que hi ha més d'un habitatge a la parcel·la i que, limítrof, hi ha una altra construcció amb sentència de demolició.

Andratx.La plataforma Salvem Andratx denuncià aquest divendres al Seprona una llicència d'obres concedida en una de les peces separades del cas Andratx, atès que el permís concedit "només indica que hi ha un habitatge, tot i que en realitat hi ha tres grups d'edificacions, dos dels quals funcionen com habitatges". Pels denunciants, és al tercer habitatge on s'estan fent les obres i "el més probable és que estenguin la reforma, ja que tenen 24 mesos de permís".

El cas Petra Kuhne era una de les peces separades del cas Andratx, concretament la número 27. La Justícia investigà el certificat de final d'obra per a diverses edificacions i una piscina construïdes en sòl rústic protegit d'Andratx incomplint la norma de percentatge d'ocupació, a més que no es permet més d'un habitatge per parcel·la. Entre les diferents casuístiques que es donaren en el cas Andratx, existia una fórmula que era la d'atorgar edificabilitat en sòl rústic protegit a parcel·les que no tenien els metres mínims. Per fer-ho, s'afirmava en documents públics, principalment elaborats pel zelador, que hi havia una casa antiga on en realitat no hi havia res. Així, s'aconseguia tramitar una "reforma", que no era més que una nova construcció.

La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Andratx, governat pel Partit Popular i Convergència per les Illes, concedí el 27 d'abril passat una llicència d'obra major a la companyia Probasor SL per "reforma d'habitatge unifamiliar aïllat i annex" en aquesta finca, situada en una Àrea Rural d'Interès Paisatgístic boscós.

La peça número 27 del cas Andratx disposa, per ara, d'un arxivament provisional. Aquest fet ha despertat les alarmes dels denunciants, que no entenen "per què el Consistori concedeix una llicència d'obra major a una sèrie d'edificacions en una parcel·la amb, només, un arxivament provisional".

Desconeixement

Els denunciants sol·liciten a la Guàrdia Civil la paralització de les obres i la possible reobertura del cas. Per la seva banda, el GOB registrà a l'Ajuntament dijous passat una denúncia en els mateixos termes, com també a l'Agència de Disciplina Urbanística.

El batle, Llorenç Suau (PP), assegurà ahir que no tenia constància de la denúncia registrada a l'Ajuntament i a l'organisme dependent del Consell de Mallorca i apuntà que "totes les llicències es concedeixen amb la màxima cura". Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Pep Toni Olivares -qui també indicà que desconeixia l'entrada de les denúncies- volgué treure importància a l'assumpte en assegurar que "deu ser una veïna que mira massa per la finestra". Així mateix, afegí que "el GOB, amb l'estructura que té de gent preparada en l'àmbit jurídic, presenta cada denúncia que no s'aguanta per enlloc".

Olivares remarca que s'ha "incrementat amb cinc persones el Departament de Disciplina Urbanística de l'Ajuntament". Remarca que "en tota la història de la democràcia andritxola, som els que més hem lluitat contra les il·legalitats urbanístiques".

stats