Publicitat
Publicitat

Denuncien la desnutrició de nou cavalls a una finca de Santa Eulària

Un grup animalista ja ha registrat la denuncia al Consell insular i du recollides més de 3.000 firmes

Un grup de defensors dels drets dels animals ha donat registre d'entrada en el Consell d'Eivissa a un document en el qual denuncien la situació de desnutrició i falta de cures que pateixen diversos cavalls en una finca situada en la carretera que va de Santa Eulària a Sant Carles.

En l'escrit apunten a un responsable, propietari de la finca i dels animals, i demanen a les administracions que actuïn per donar compliment a la Llei de Protecció Animal de les Illes Balears, aprovada l'any 1992. També sol·liciten a la màxima institució insular que s'inspeccionin les condicions en les quals es troben els animals per sancionar, si escau, al propietari i que se li confisquin els cavalls per a “la seva recuperació física i psicològica”.

En concret es tracta de dos poltres, un poni i sis cavalls que, segons els denunciants, “presenten clars signes de desnutrició, no disposen d'abeuradors d'aigua al seu abast, estan en quadres en mal estat i poc il·luminades i, a més, es troben lligats a carros amb cadenes massa curtes que els impedeixen totalment la mobilitat”. A la vista de la situació, els promotors de la denúncia han iniciat, així mateix, una campanya de recollida de signatures a través del portal web www.thepetitionsite.com, on ja han recollit 3.128 signatures, que seran presentades pròximament a l'alcalde de Santa Eulària, Vicent Marí qui, asseguren, “ja està al corrent de tot aquest assumpte”.

La finca en qüestió es troba en un camí de terra, situat en els voltants del restaurant Samsara, on segons denuncia aquest grup proteccionista, “un senyor major té diversos cavalls i ponis que presenten clars símptomes de desnutrició”. Per això han presentat tres denúncies davant els veterinaris del Consell Insular, que encara no han rebut resposta. Acompanyen la seva denúncia de diverses fotografies que, reconeixen, “han estat preses sense permís del propietari, però ja circulen per les xarxes socials”. De fet, asseguren haver rebut amenaces per part de l'entorn del propietari, encara que afirmen “no tenir por”.

Santa Eulària ho deixa en mans del Consell

L'Ajuntament de Santa Eulária, per la seva banda, ha assegurat que no té prevista cap reunió en els dies successius per abordar qüestions relacionades amb el maltractament animal. Sí reconeix, en canvi, que quan van tenir constància de la denúncia, la setmana passada i a través de les xarxes socials, es va enviar a un tècnic de Medi ambient i a un responsable de la Policia Local per visitar la finca i comprovar l'estat dels animals.

En aquella visita, segons fonts municipals, es va comprovar “que els animals tenien menjar i beguda, així com ombra i un lloc en el qual aixoplugar-se”. Atès que, segons el Consistori, “no semblava existir una situació d'emergència ni de risc de mort dels cavalls per inanició o per malaltia, i atès que el tècnic municipal no és veterinari especialista i podia haver-hi coses que no apreciés, està pendent de tancar-se una visita amb el veterinari del Consell Insular, ja que són ells els qui tenen competències en matèria de sanitat animal”.

És per tant la màxima institució insular, diuen des de l'Ajuntament de Santa Eulària, “qui pot decidir sobre si estan ben o mal cuidats i qui, si escau, podria prendre mesures”.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF