CONFLICTE VEÏNAL

Denuncien la batlessa d’Alcúdia per prevaricació

Un veí diu que la despreocupació municipal per les seves queixes l’ha duit a una “total desprotecció”

Un veí d’Alcúdia presentà ahir als jutjats d’Instrucció d’Inca una denúncia contra la batlessa, Coloma Terrassa, i el regidor d’Hisenda i primer tinent de batle, Juan Luis González, tots dos del PP, per un presumpte delicte de prevaricació per omissió, que està previst en el Codi Penal amb la pena d’inhabilitació especial per a treball o càrrec públic d’entre set a deu anys.

El denunciant considera que l’equip de govern municipal no ha reaccionat davant les múltiples queixes i, per tant, ha incomplert la normativa i la legalitat. A l’escrit presentat ahir als jutjats, exposa que “atès que les queixes verbals, a la direcció i propietat del restaurant, i en concret al senyor Juan Luis González Gomila, que segons sembla el regenta o dirigeix juntament amb un familiar, han estat sempre vanes”, fet que li ha suposat una “total desprotecció, perquè el senyor González és el primer tinent de batle de l’Ajuntament d’Alcúdia i, a més, responsable de l’àrea d’Hisenda, Serveis Generals, Manteniment i Medi Ambient”.

Els fets en qüestió es remunten a la instal·lació des de l’octubre de 2012 per part d’un restaurant de taules, cadires i para-sols que ocupen la via pública. El que denuncia la família veïna de l’establiment és que col·loca, des d’aleshores, taules i cadires just davant de ca seva i “impedeix el pas a l’entrada a causa de les taules i els usuaris”. Igualment, un para-sol impedeix l’entrada de claror a la casa, a més que no permet obrir una de les finestres de la façana.

Entre les molèsties que aquesta família d’Alcúdia ha patit durant aquests dos anys, s’hi afegeixen el perjudici en el descans dels veïns. “Així com les taules que impedeixen el pas a la casa i la carta, posant una barrera metàl·lica just devora el portal, consegüentment no permet el just descans a què té dret tota persona”, exposa el text de la denúncia.

“Total despreocupació”

El veí denunciant assegura que va intentar resoldre el ligiti de manera amistosa repetides vegades amb els propietaris del restaurant, però que no va rebre cap resposta. Diu que allò que demanava era “tan simple com retrocedir les cadires els metros necessaris per no causar molèsties” a la seva propietat.

Davant d’aquesta situació, el maig de 2013 es dirigiren per escrit a la batlessa per informar-la dels fets i li feren una sèrie de preguntes sobre la presumpta legalitat de l’ocupació i els tràmits que s’haguessin fet per autoritzar-la, “sense l’obtenció de resposta a dia d’avui” ni cap notificació per part de l’Ajuntament.

Per això consideren que la situació d’indefensió s’ha incrementat ja que, tot i el coneixement de la situació per part de la batlessa Coloma Terrassa i del primer tinent de batle, “la total despreocupació per qui ha de vetllar per la llei i fer-la complir” s’ha imposat.

La intenció de la denúncia no és castigar els fets, sinó que s’aclareixi una situació que considera il·legal, assegura el denunciant.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF