Publicitat
Publicitat

Demanda per les "greus irregularitats" en les contractacions de l'IB-Salut

El sindicat d'infermeria SATSE denuncia els processos de borses d'ocupació i de contractació de personal sanitari i parla de caos en aquest àmbit 

El sindicat d'infermeria SATSE ha presentat una demanda al Jutjat Contenciós Administratiu de Palma per les "greus irregularitats detectades" en els processos de borses d'ocupació i de contractació de personal sanitari per part de l' IB-Salut.

El Sindicat d'Infermeria de les Illes Balears assegura que la demanda té a veure amb els "greus perjudicis" que s'estan ocasionant als professionals afectats, que consisteixen fonamentalment a impedir l'accés a milers de persones a un lloc de treball públic.

També s'ha presentat la denúncia per la vulneració "sistemàtica" dels principis constitucionals d'igualtat, capacitat i mèrit en l'accés a l'ocupació pública. El sindicat afirma que la situació de la contractació en el conjunt de l'IB-Salut és "absolutament caòtica", sobretot en referència a col·lectius com el d'infermeria, amb borses d'ocupació "esgotades", processos de selecció temporal sense resoldre des de 2012 i contractació "totalment arbitrària" per part d'algunes gerències.

"En definitiva, es tracta d'un desordre absolut i impensable en una administració pública, al qual contribueix la desídia del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut)", es critica en la nota de premsa remesa.

Com a exemple, el SATSE al·ludeix a la borsa d'ocupació d'infermeria de l'hospital de Son Llàtzer, que data de l'any 2007, encara que es va realitzar una actualització de mèrits el 2010, sense permetre l'accés a nous aspirants.

D'aquella borsa, gairebé mai queda ningú disponible per a contractació temporal, per la qual cosa contracta "per currículum" sense cap tipus de control ni transparència i segons la "voluntat absoluta" dels comandaments d'infermeria de l'hospital, afirma el sindicat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF