Demà comencen les terceres jornades d'habitatge impulsades pel Consell Insular de Menorca

Estan inspirades en el canvi de model de la bombolla hipotecària a la de lloguer, que ha ocasionat un augment del 3% del preu dels arrendaments i l'increment de desnonaments per impagament

El saló de plens del Consell Insular de Menorca acull des de demà i fins dissabte les III Jornades d'habitatge, una iniciativa nascuda a la Conselleria d'Habitatge, que encapçala Cristina Gómez. El repte d'aquestes jornades és trobar mecanismes legislatius que permetin garantir de manera eficaç l'exercici del dret a l'habitatge. Al mateix temps, la proposta del Consell també inclou donar a conèixer les experiències exitoses i altres que no ho han estat. 

Les jornades arrancaran demà a les 17.00 h amb 'Les xifres d'habitatge i residencial a Menorca: el cas concret dels habitatges buits i de temporada', una xerrada a càrrec de David Carreras, Borja Pellejero i Ana Gallofre, de l'Observatori Ambiental de Menorca. A les 18.00 h arribarà el torn del responsable de programa de Provivienda, Josune Huidobro, que explicarà el 'Pla social d'habitatge: presentació de l'Oficina Integral d'Habitatge'. Per a divendres, un dels plats forts serà la ponència de Sergio Nasarre, catedràtic de dret civil i director de la Càtedra Unesco d'Habitatge de la Universitat Roviri i Virgili, a partir de les 9.00 h. 

D'altra banda, s'ha de destacar també la doble presentació de la futura llei d'habitatge balear a les 11.00 h amb Eduardo Vila, director general d'Arquitectura i Habitatge del Govern balear, i la consellera insular d'Habitatge, Cristina Gómez. A les 16.00 h tindrà lloc la taula rodona que amb el nom 'El dret de l'habitatge a Menorca' tractarà els punts de vista de representants d'associacions de veïns, com també de membres de CCOO, UGT i l'STEI. 

Les III Jornades d'habitatge conclouran dissabte amb la posada en escena d'experiències. En aquest sentit, cal ressaltar 'el cohousing' a les 10,00 h amb Ignacio García i Inés Grocín, de la cooperativa Entrepatios, i Lais Baltierrez, de la cooperativa La Borda. I per acabar, a les 11.30 h, l'acte finalitzarà amb 'L'aplicació del dret subjectiu a l'habitatge a Euskadi 2016-2017', a càrrec del director de Planificació i Processos Operatius d'Habitatge del govern basc, Mario Yoldi, i Marta Mendiola, autora de l'estudi 'Els drets dels desnonats: el dret a l'habitatge i els desnonaments a Espanya', per Amnistia Internacional. 

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF