Societat
Balears 19/08/2013

Els delictes cauen enguany a les Illes un 2,4%

Els robatoris a domicilis són dels que més cauen, com també els assalts amb intimidació al carrer

Efe
2 min
Les càmeres de La Sexta s'infiltraran a la Policia Nacional per mostrar des de dins com es desenvolupen tot tipus d'operacions al nou programa Policías en acción.

PalmaEls delictes i faltes registrats a les Illes Balears entre gener i juny han estat 31.362, xifra que suposa una caiguda del 2,4% respecte del primer semestre de l'any passat. Així ho revela el Balanç de Criminalitat, elaborat pel Ministeri de l'Interior, presentat aquest matí.

Entre els delictes que més han baixat figuren els robatoris amb força (que descendeixen un 16,2%), amb un total de 4.659 registrats de gener a juny de 2013 enfront dels 5.559 del primer semestre de l'any passat. En els robatoris amb força en domicilis la reducció arriba al 16,4%, amb 1.707 enfront dels 2.042 de l'any anterior. Les dades inclouen l'inici de la temporada turística, quan la població es multiplica de manera significativa a les Illes.

També s'han reduït significativament els robatoris amb violència o intimidació (un 9,8%), amb 1.707 durant la primera meitat de l'any, enfront dels 2.042 de 2012. En aquesta tipologia s'inclouen els robatoris ocorreguts a l'interior de domicilis (que han estat 48), els mateixos que el primer semestre de 2012.

Les dades posen de manifest "l'èxit dels plans específics posats en marxa tant per la Guàrdia Civil com per la Policia Nacional des de principi d'any", assenyala la Delegació del Govern.

També han baixat els robatoris de vehicles de motor, un 5,9%, mentre que han augmentat els delictes per tràfic de droga, que passen de 171 en el primer semestre de 2012 a 205 entre gener i juny d'enguany. La Delegació de Govern atribueix aquest increment del 19% "al bon fer de les forces i cossos de seguretat que s'encarreguen de denunciar aquest tipus de pràctiques contra la salut pública".

La delegada del Govern a Balears, Teresa Palmer, ha valorat en conjunt com a "molt positiu" el descens del nombre de delictes i faltes patits a les Illes durant el primer semestre de 2013.

Palmer ha recalcat que les xifres "ja inclouen l'inici de la temporada turística que, segons tots els indicadors, està superant el nombre de visitants de l'estiu anterior, que ja va ser qualificat com a molt bo pel sector".

stats