La Delegació del Govern demana anul·lar l’ampliació de plantilla que Vila va fer als pressuposts del 2016

Es permet la contractació de 7 policies locals, però es requereix l’anul·lació de 10 places de funcionaris diversos en un escrit que a hores d’ara estudien els serveis jurídics de l’Ajuntament

La Delegació del Govern de Balears ha demanat a l’Ajuntament d’Eivissa que anul·li l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2016 que la Junta de Govern va aprovar el desembre passat. Així es troben sota el punt de mira 6 places d’auxiliar administratiu, 1 plaça de lletrat, 1 de monitor sociocultural, 1 de zelador turístic i comercial i 1 d’operari de neteja. Queden exclosos d’aquest requeriment els 7 policies locals que es van contractar emparant-se en la taxa de reposició que inclou la Llei d’estabilitat pressupostària, coneguda pel nom de Llei Montoro.

Aquesta informació ha sortit a la llum amb el grup popular de l’Ajuntament, que, en roda de premsa, ha demanat “ responsabilitats a tot l’equip de govern”, malgrat que posa el focus sobre el màxim responsable de pressuposts del Consistori, el socialista Alfonso Molina. Això ha explicat la portaveu del grup, Virginia Marí, qui diu que s’ha intentant “vorejar la legalitat” i que “en aquesta ocasió no els ha sortit bé”. A més, acusen el Govern balear de ser-ne “còmplice” per haver donat per bona l’oferta d’ocupació pública “sense plantejar cap dubte”, malgrat que els populars asseguren “haver avisat de les possibles irregularitats en nombroses ocasions”.

De fet, els dubtes sobre el Capítol I dels pressupostos (el referent a personal) ha provocat que el Partit Popular hagi impugnat els comptes del 2016 (els que ara estan al punt de mira) i els del 2017, sobre els quals Marí espera un pronunciament per part de l’Estat d'aquí a “setmanes o mesos”. A les paraules de Marí s’han sumat les de la regidora Maria Fajarnés assegurant que aquesta situació “deixa enlaire tota la política tant en matèria pressupostària com en temes de personal de l’Ajuntament”.

Per la seva banda, l’equip de govern s’ha limitat a dir que amb aquest requeriment “es posen de manifest els entrebancs que tenen les administracions locals per donar feina estable i poder cobrir les enormes mancances que pateixen”, a causa de la Llei Montoro. No esclareixen, però, què passarà amb les 10 places la nul·litat de les quals es demana, malgrat que des del PP creuen que hauran d’acomiadar les persones que ara les ocupen, la darrera contractada després d’haver rebut aquest requeriment, segons la regidora popular Virginia Marí.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF