SERVEIS SOCIALS

El Defensor del Menor alerta del perill de desprotecció dels menors a municipis turístics

Serafín Carballo diu que les jornades laborals dels pares impedeixen fer una criança adequada

El Defensor del Menor, Serafín Carballo, afirma que "als municipis costaners hi ha més risc que els joves acabin en el sistema de protecció" a causa de les llargues jornades laborals dels pares i la impossibilitat d'encarregar-se de la seva criança.

Carballo ha comparegut per primera vegada davant la comissió parlamentària de drets humans com a director de l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor, servei que compleix 20 anys d'activitat. Segons ha exposat, manquen dades per poder fer polítiques efectives en comptes dels plans estratègics que s'han fet fins ara, que no van més enllà de ser "brindis al sol".

Serafín Carballo ha instat, al Parlament, a unificar els distints registres i sistemes de dades per tal de poder fer una diagnosi de la realitat a les Balears. En aquest sentit, ha parlat de l'augment de casos relacionats amb  violència filioparental i ha alertat del perill que suposa per a la criança l'economia basada en un sistema estacional, en què els pares amb llargues jornades laborals no poden fer-se càrrec dels fills.

El Defensor del Menor ha anunciat la intenció de fer una gran enquesta a usuaris de diferents serveis relacionats amb infants i joves per conèixer la seva percepció de l'atenció rebuda i què hi troben a faltar.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF