La DGT tallarà la sortida del Coll d'en Rabassa només en cas de "col·lapse"

Es vol reduir les molèsties als veïns sense permetre els embossos generats per l'obertura de FAN Mallorca

La sortida número 6 de l'autovia (l'accés al Coll d'en Rabassa i al Fan Mallorca Shopping, el nou centre comercial que va obrir les portes a finals de setembre) es tancarà només en cas de "nous col·lapses". Així ho han decidit el Consell de Mallorca, la DGT i la Guàrdia Civil després que es decidís limitar fa dues setmanes l'accés a la barriada pels embossos que generava l'arribada massiva de persones al centre comercial.

La prioritat serà, a partir d'ara, mantenir l'accés obert, però "si han de fer-se talls per garantir l'arribada a l'aeroport, es faran". Mercedes Garrido, consellera insular de Territori i Infraestructures ha demanat "molta paciència" tant als usuaris del Fan com als veïns del Coll d'en Rabassa i ha assegurat que, des del seu departament, s'estudiarà "quin tipus de mesures es poden posar en marxa per millorar-hi els accessos".

Tot i així, també ha criticat que es concedís la llicència per construir l'obra sense que els accessos estiguessin garantits: "La llicència hauria d'haver anat condicionada al fet que els accessos s'haguessin fet", ja que ara mateix "no tenim la garantia de la mobilitat". La solució definitiva passarà, segons Garrido, per la construcció del tram I de la via connectora, un projecte que encara s'ha de redactar.

Durant aquesta setmana, les administracions decidiran si són necessàries noves mesures. Mentrestant, des de la DGT aconsellen que s'utilitzin accessos alternatius (com la carretera de Manacor i el camí Fondo), a més d'estar ja disponible el nou accés en sentit Palma, que ha anat a càrrec del centre comercial.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF