Cultura
Balears 27/06/2013

La banda de música de Son Rapinya i el pianista Abbati substituiràn la Simfònica a l'òpera Aida

El Consell de Mallorca evita així que la vaga de l'orquestra obligàs a suspendre les funcions de demà i diumenge

A. Zurimendi
1 min

PalmaFinalment, el Consell de Mallorca ha decidit que el pianista Alfredo Abbati i la Banda de Música de Son Rapinya substitueixin l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears durant les dues jornades de vaga que els músics realitzaràn demà i diumenge.

Tant el pianista com la banda musical de Son Rapinya ja formàven part de la part musical de l'òpera Aida, però amb un paper molt menor al que assumiràn ara. De fet, l'òpera també comptarà amb l'actuació del cor titular del Teatre Principal i del cor jove del mateix auditori.

La fórmula trobada pel Consell de Mallorca, per tant, suposa fer guanyar protagonisme a uns músics amb els que ja comptava des del començament, però que no estàven cridats a protagonitzar l'òpera. D'aquesta manera, el Consell evita contractar músics externs per a suplir l'efecte de la vaga. I és que el Comitè d'Empresa ja havia advertit que prendria accions legals en cas que l'Administració tractàs de botar-se la vaga amb contractacions extraordinàries.

D'aquesta manera, les funcions de demà divendres i el diumenge queden garantides. En tot cas, el Consell ha informat que totes aquelles persones que ja havien comprat l'entrada a una de les dues funcions podrà tornar-les al teatre i recuperar els seus doblers a partir del proper dimarts.

stats