Cultura
Balears 27/06/2013

El Govern balear paga les nòmines de maig per a evitar 'in extremis' la vaga de la Simfònica

La negociació entre l'Orquestra i les administracions havia descarrilat aquest matí

A. Zurimendi
1 min

PalmaEl Govern balear acaba d'anunciar que avui mateix ha pogut pagar les nòmines del mes de maig dels músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, tot assegurant que fan "un gran esforç econòmic" per donar una solució al conflicte. Es tracta d'un moviment in extremis per intentar desactivar la vaga i que podria tenir conseqüències avui horabaixa, quan el comitè d'empresa analitzi la nova situació.

En tot cas, la vaga de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, prevista per a demà i diumenge, es manté. Així ho ha anunciat aquest matí el president del comitè d'empresa, Carlos Fortea, després d'haver-se reunit amb representants de les tres institucions que financen la banda: Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern balear.

De fet, Fortea assegura que la reunió del matí no ha servit per a res "ja que la delegació enviada per les administracions no tenia perfil polític i no podia decidir res". De fet, la reunió al TAMIB (l'òrgan d'intermediació laboral del Govern) era la darrera trobada, in extremis, per desconvocar la protesta.

La desavinença deixaria quasi feta la vaga de demà, si el pagament de les nòmines de maig no fa canviar d'opinió els músics. La banda, de fet, fa comptes oferir un concert de protesta a la mateixa hora (20.30 h), però que tindrà lloc a la plaça Major.

A més a més, des del comitè advertiren que recorreran a la via judicial si el Consell de Mallorca, finalment, contracta altres músics per substituir els titulars de l'Orquestra Simfònica.

stats