Crida a la mobilització contra el CETA i el TTIP

La Plataforma contra els tractats de lliure comerç convoca una concentració aquest dissabte a Palma

La plataforma No al TTIP ha fet una crida a la participació, dissabte, en la concentració de protesta davant la previsible i imminent aprovació del Tractat de lliure comerç entre la UE i el Canadà ( CETA), preàmbul del més temut tractat del mateix tipus entre la UE i els EUA ( TTIP). L'acte es durà a terme aquest dissabte a les 18 hores davant la Delegació del govern.

Tot i que les negociacions pel TTIP s'han embullat les darreres setmanes, la Comissió Europea té previst aprovar el CETA el proper dia 18. Des de la plataforma assenyalen que aquest és un tractat més desconegut però tan perillós com el TTIP. "Permetria a totes les empreses nord-americanes amb seu al Canadà d'adherir-s'hi. És com un cavall de Troia", ha dit el membre de la plataforma Josep Valero.

Per saber-ne més: L'aprovació imminent del CETA suposarà la mort del petit comerçLa concentració s'emmarca en la Setmana d'acció contra el TTIP i el CETA, una iniciativa d'escala europea. Dissabte, hi ha previstes concentracions a les principals ciutats del Vell Continent. També es preparen actes de protesta a Menorca i a Eivissa El Parlament ja va mostrar recentment la seva oposició a aquests tractats de lliure comerç.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF