Publicitat
Publicitat

INNOVACIÓ

Creen una app per fomentar, alhora, la solidaritat i el petit comerç

Els establiments ofereixen descomptes als usuaris, que poden donar el que s'estalvien a les ONG

Fomentar el petit comerç i, mentrestant, fer aportacions a diverses ONG locals és possible a Palma. Aquest dimarts s'ha presentat Karma Klub, una aplicació d'origen mallorquí que pretén unir aquests factors: els comerços ofereixen descomptes a l'usuari en els seus productes i serveis, i aquest, després de beneficiar-se'n, decideix si vol destinar a una entitat, com per exemple Projecte Home, la quantitat que s'ha estalviat.

El projecte ha nascut a la incubadora d'empreses tecnològiques del Parc Bit i ha estat creat per imoTICs Mallorca. A la presentació hi han assistit, a més de representants de diverses entitats, el  director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons.

A l'aplicació, que es pot descarregar des de dispositius Android i IOS, hi participen uns 30 establiments, entre els quals hi ha bars, centres d'estètica i botigues de roba i de productes de la llar. I tots ells ofereixen descomptes de, com a mínim, un 20%. Entre les ONG a les quals es pot donar la part del preu descomptada hi ha, per exemple, Alas, Aspanob i la Sonrisa Médica.