Publicitat
Publicitat

FELANITX

El Cosso retreu a l'Ajuntament les fortes mesures de seguretat

Des del Consistori diuen que és la Guàrdia Civil qui s'encarrega del dispositiu

Les festes de Sant Agustí a Felanitx arriben cada any amb dos emblemes. Un el representa la dansa dels Cavallets, figures de la cultura popular que nins i nines d'entre 10 i 13 anys treuen a ballar i que estan documentades ja en el segle XVII. Els Cavallets donaren ahir el sus al gruix de la festa de Sant Agustí. Sortiren a les 19 hores puntuals de la Casa de Cultura de Felanitx per recórrer els carrers del poble amb els dimonis i els caparrots.

L'altre emblema el representa la penya El Cosso, la més multitudinària del poble i la més partidària de la festa popular i de la disbauxa, una filosofia que des de fa 30 anys els manté organitzant una festa paral·lela a l'oficial. Avui és, de fet, el dia gran d'El Cosso i, com ja comença a ser tradició, no s'han fet esperar els enfrontaments amb els representants municipals, que són partidaris d'una festa més institucionalitzada.

Forces policials i barreres

Des d'El Cosso es reclamà ahir a l'Ajuntament que "a la sortida de l'ofici del convent no hi hagi forces policials ni barreres que impedeixin el desenvolupament habitual de la festa". El batle, Gabriel Tauler, assegurà que des dels incidents del 2011 "qui coordina la seguretat aquest dia és la Guàrdia Civil i demà -per avui- la seva actuació s'adequarà a la realitat que es visqui davant el convent". Amb tot, els felanitxers ja han pogut veure com les barreres s'acumulaven aquests dies a l'entorn de l'església del convent, que és el lloc on tradicionalment la penya desplega el famós pal·li perquè les autoritats passin per davall quan surten de l'ofici.

Polèmica a la xarxes

El hashtag #holaBiel es popularitzà quan el batle anuncià públicament que intentaria rastrejar a les xarxes socials què pensen els felanitxers de l'escena que es viu cada any davall el pal·li que la penya col·loca davant el convent. Els darrers dies ha tornat triomfar a les xarxes socials i ha servit per encalentir els motors de la befa, que és l'ingredient principal de la festa que organitza El Cosso. "Per què passi la guarda d'ovelles de Company?", demanava per la utilitat de les barreres del convent un ususari des de Twitter. Un altre es mofava del poc èxit de públic que tenen les revetles d'enguany dient: "Al Cosso hi haurà més gent que a la revetla de dissabte". I des de la plataforma Felanitx en Moviment, que defensa la festa popular del Cosso deixaren clar que volen "unes festes tranquil·les i en pau, sense barreres, ni militars, ni flits!".

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF