Publicitat
Publicitat

PALMA

Cort no veu “invasió” de publicitat al centre

Hi ha oberts expedients disciplinaris, però no canviarà la normativa per fer-la restrictiva

L’Ajuntament de Palma no veu una “invasió” ni una “proliferació” de publicitat al centre històric de la ciutat i creu que aquesta qüestió “avui no és un problema”. Tot i així, té oberts ara mateix distints expedients disciplinaris a establiments per incompliment de l’ordenança de publicitat. Es tracta de comerços que fan servir rètols i cartelleria que envaeixen la façana on es troben, que superen el llindar de les seves portes i mostradors, tal com es prohibeix en el cas dels carrers del centre antic.

Així ho assegurà el tinent de batle d’Urbanisme, Jesús Valls, que no pogué concretar el nombre d’establiments expedientats, però sí que precisà que un d’ells és un dels casos més cridaners i denunciats dels darrers temps a Palma: una hamburgueseria del carrer Unió que fa cantonada amb la plaça del Mercat i que provoca un gran impacte amb un rètol de grans dimensions de color fúcsia. També té una terrassa que ocupa gran part de la vorera.

Aquest cas i d’altres han estat denunciats de manera especial pel grup municipal de MÉS i per l’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA). A la comissió municipal que tingué lloc ahir, el portaveu dels ecosobiranistes, Antoni Verger, reclamà un altre pic que s’estudiï una revisió de la normativa per fer-la encara més restrictiva i que l’Ajuntament actuï amb més contundència davant els casos que ara mateix ja incompleixen l’ordenança actual.

Valls rebutjà la revisió de la normativa insistint que es tracta només de casos puntuals sobre els quals el seu departament està actuant, però que no es pot parlar d’un problema de “proliferació” ni “invasió” de cartelleria publicitària al centre històric. “No és urgent”, conclogué el responsable d’Urbanisme.

El debat sobre aquesta qüestió sorgí a partir de la pregunta d’Antoni Verger per conèixer si l’equip de govern havia pres mesures davant l’aparició de pantalles de publicitat dinàmica de gran format que al seu parer “són agressives i invasives perquè contaminen el paisatge urbà”. Valls rebutjà una regulació específica sobre això pels mateixos motius exposats per la publicitat al centre històric.