SERVEIS SOCIALS

Cort triplica les beques per a menjador i temps d'oci dels infants

Les convocatòries són permanents i el batle de Palma, José Hila, ha assegurat que si hi ha més nins que necessiten ajuda, se'ls donarà

Temps d'oci i menjars assegurats per a tots els infants. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Palma per millorar els serveis socials i les condicions de vida d'aquelles famílies que més ho necessiten. De fet, una de les mesures que Cort ha engegat ha estat la de multiplicar per tres les ajudes: s'ha passat de 41.000 euros a 115.000 euros des del 2014. Així ho ha explicat aquest dilluns el batle de Palma, José Hila, durant la seva visita a l'Escola Graduada.

Aquest centre és un dels 31 que hi ha Palma que durant l'estiu es mantenen en funcionament. Els infants de totes aquestes escoles poden disposar d'aquestes ajudes, que s'estenen durant tot l'any, no només durant el curs escolar. "Crec que com a ciutat això és una obligació i ho estam complint", ha recalcat Hila. En aquesta direcció, el batle ha recordat que s'han ampliat els centres de serveis socials i que la quantia encara és oberta. " Si hi ha més nins que necessiten ajuda, l'Ajuntament els en donarà", ha conclòs Hila.

L'únic requisit per poder disposar d'aquesta ajuda és que les famílies estiguin per davall del barem econòmic. Les beques d'escoleta són de 150 a 200 euros mensuals i les d'activitats de vacances escolars són de 250 a 300 euros.

Cort preveu arribar a més de 800 famílies. Fins al 15 de juliol d'enguany, s'han atorgat 135 beques de menjador, escoleta i centre de dia, i 307 d'activitats d'oci i d'estiu, 40 de les quals inclouen servei de menjador. Des del 2014, el total d'alumnes becats ha augmentat un 145%, mentre que la quantia econòmica total s'ha incrementat un 190%.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF