Cort formarà part d'un grup de treball sobre lloguer vacacional i el sector en demana la regulació

Aptur demana que ocupi la Secretaria d'Estat de Turisme algú que no s'hagi posicionat mai contra aquesta activitat

Mentre que el Govern assegura que "està enllestint" el que ha de ser un nou esborrany per a la regulació del lloguer turístic a les Balears, el batle de Palma, José Hila, ha anunciat aquest dijous que l'Ajuntament formarà part d'un grup de treball tècnic de la FEMP (la Federació Espanyola de Municipis i Províncies) sobre aquesta activitat i Aptur (l'Associació d'apartaments turístics) ha demanat, de nou, la regulació del sector.

Després d'haver assistit a la World Travel Market de Londres, Juan Estarellas, president d'Aptur, assegura que s'hi han vist "més agències P2P –com Airbnb– que mai", fet que demostra "la consolidació d'aquesta fórmula turística" i que obliga el Govern a "donar una solució legal" tan aviat com sigui possible.

En aquest sentit, la intenció de la comissió, de la qual formarà part l'Ajuntament de Palma, és "tenir més informació" sobre la quantitat d'habitatges que es dediquen al lloguer turístic a cada ciutat per poder "fer una proposta de regulació".

Tot i així, Hila ha recordat que els municipis no poden "fer front tots sols a aquest fenomen nou, perquè són els que menys eines tenen per fer-ho”, i ha demanat la implicació de les administracions autonòmiques. Aptur ha anat més enllà i ha demanat al nou ministre de Turisme, Álvaro Nadal, que la persona que es posi al capdavant de la Secretaria d'Estat de Turisme sigui algú que mai "s'hagi posicionat contra una oferta que genera riquesa i llocs de feina".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF