Publicitat
Publicitat

Cort sancionarà la plaça de bous per deficiències, però no la clausurarà

El govern municipal assenyala que s'ha "treballat intensament" per vetllar perquè la correguda es dugui a terme amb les "màximes garanties"

L'Ajuntament de Palma ha realitzat una inspecció de les instal·lacions de la plaça de toros de la capital balear i obrirà diversos expedients sancionadors després de detectar-hi "múltiples deficiències", encara que aquestes no són motiu per tancar-la.

En un comunicat, el govern municipal assenyala que el Consistori palmesà ha "treballat intensament" les darrers setmanes per vetllar perquè la correguda de bous d'aquest dijous vespre al coliseu balear es dugui a terme amb les "màximes garanties" que dicta el reglament taurí i les normatives municipals.

Dilluns passat, prossegueix la nota, una comitiva interdisciplinària composta per tècnics de les àrees de Benestar Animal i Model de Ciutat i Urbanisme van dur a terme una inspecció. Així mateix, la Conselleria de Salut n'ha realitzat una altra aquest mateix dijous per revisar les deficiències apuntades pels informes del veterinari municipal en relació amb l'estat de la infermeria.

Com a resultat d'aquestes inspeccions, l'Ajuntament de Palma obrirà diversos expedients sancionadors als gestors de la plaça de toros, després de detectar-hi "múltiples deficiències". No obstant això, aquestes "no motiven el tancament de la plaça, ni la suspensió de l'activitat". Les deficiències es refereixen a l'estat de les tanques, la infermeria, els corrals i altres.

Finalment, l'Ajuntament de Palma expressa la seva satisfacció perquè té el "compromís" del Govern de portar a terme les modificacions legislatives pertinents per evitar que es tornin a dur a terme esdeveniments que "enalteixen el maltractament animal com són les curses de braus".