Cort reforçarà el seu servei psicosocial gràcies a un acord amb l'IMAS

El conveni entre ambdues institucions permetrà la contractació de tres psicòlegs, que s'incorporaran als Serveis Socials municipals

La consellera de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Margalida Puigserver, i el batle de l'Ajuntament de Palma, José Hila, han signat aquest dimecres un conveni per dur a terme un projecte de suport psicosocial i d'intervenció en infància i família en situació de risc per a l'any 2017 a Palma. Així, l'IMAS destinarà 173.645 euros a aquest projecte, que permetrà la contractació de tres psicòlegs, que s'incorporaran a l'equip multidisciplinari dels Serveis Socials de Ciutat.

Puigserver ha destacat la importància de la prevenció i la necessitat de “retornar les competències als ajuntaments, que són els que estan més a prop de la ciutadania”. En aquest sentit, ha recordat que enguany, per primera vegada, s'ha signat aquest conveni amb tots els ajuntaments de l'illa. “La figura dels psicòlegs va funcionar molt bé en els projectes pilots que vàrem fer, bàsicament al Raiguer, i per això hem decidit apostar per fer convenis a tots els municipis”, ha afegit.

Per part seva, Hila ha agraït la col·laboració del Consell i ha reivindicat “el treball en xarxa entre administracions” per poder arribar a tota la gent que ho necessita i “a les noves demandes” que s'han detectat. “Hem vist que hi ha famílies que pateixen greus problemes a causa de la crisi que estan repercutint en la conflictivitat familiar, sobretot entre pares i fills, i també hem detectat processos de separació mal solucionats en els quals s'ha d'intervenir”, ha explicat la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF