Cort recupera la gestió dels tres centres de dia de la ciutat

La mesura entrarà en vigor l'1 de gener de 2018

A partir de l'1 de gener de 2018, l' Ajuntament de Palma gestionarà els centres de dia per a gent gran amb dependència del municipi (Son Sardina, Son Dureta i el Coll d'en Rabassa). Així ho han anunciat aquest dimecres la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Palma, Antoni Noguera, durant una visita al centre de dia de Son Sardina.

“Palma era l'únic Ajuntament de l'Estat que no gestionava els centres de dia; ara hi ha un retorn a la normalitat”, ha destacat Santiago, qui ha recordat que fou l'anterior Executiu qui traspassà la gestió d'aquests centres al Govern, tot i ser recursos d'àmbit municipal.

Així mateix, el batle de Palma s'ha mostrat satisfet i ha reiterat el compromís de l'Ajuntament amb les persones, sobretot amb “les més vulnerables”. “Atendre les persones majors és una qüestió municipal, de proximitat. Per nosaltres l'atenció a la dependència és una prioritat i crec que és una manera de demostrar-ho”, ha assenyalat Mercè Borràs, regidora de Benestar i Drets Socials de l'Ajuntament de Palma.

Son Xigala i Son Ferriol

Borràs ha explicat que el centre de dia de Son Ferriol aviat acabarà de construir-se i suposarà 30 places més, que se sumaran a les 30 de cada un dels tres centres del municipi. Santiago i Noguera també han informat de la reactivació de les obres del centre de dia de Son Xigala, paralitzades la legislatura anterior, on s'ubicarà un nou centre de dia per a gent gran en situació de dependència.

Reactivació de la Llei de dependència

Santiago ha agraït a l'Ajuntament de Palma la seva col·laboració en la reactivació de la Llei de dependència i la creació de noves places, com és la construcció d'una nova residència a Son Martorell (Ciutat Jardí) prevista per al 2019, que suposarà la creació de 120 noves places residencials. Així mateix, Santiago ha donat a conèixer les darreres dades de persones beneficiàries de la Llei de dependència a Palma. “En quatre anys del Govern Bauzá, Palma no es va beneficiar d'un increment de la dependència. Al juliol de 2017 ja hi ha prop de 5.400 persones beneficiàries, més d'un 45% més que fa dos anys”, ha asseverat.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF