Palma reclama que el salari mínim arribi als 1.000 euros l'any 2020

El ple aprova una moció amb el suport de CCOO, UGT, CAEM i Pimem

L'Ajuntament de Palma reclama que el salari mínim interprofessional arribi als 1.000 euros mensuals al 2020. En aquest sentit, el ple ha aprovat aquest dijous una moció per instar el govern estatal a incrementar gradualment el salari mínim interprofessional fins assolir aquesta xifra. 

També es demana afavorir acords entre la patronal i els sindicats per assolir un compromís en relació amb l'increment anual de salaris o derogar la reforma laboral per poder recuperar el poder de negociació dels treballadors. En la mateixa direcció, es volen millorar els sistemes d'inspecció laboral, equiparar l'augment salarial dels empleats públics amb l'augment de la inflació i la recuperació de la jornada de 35 hores o lluitar contra l'escletxa de gènere.

La regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha explicat que "s'ha de donar reconeixement a la feta" i que la "dignitat" implica una "remuneració adequada". Adrover ha advertit que la millora de les xifres d'afiliació a la Seguretat Social i d'atur no significa haver sortit de la crisi.

En la mateixa línia s'expressa CCOO, que denuncia el desequilibri entre treballadors i empresaris, així com UGT, que remarca el desavantatge en què es troben els treballadors.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF