Cort presenta la segona edició de Palmadona: "Tenim un deure amb les dones i l'esport"

"Ara és el moment de reivindicar-ne la figura com a exemple de lluita"

El batle de Palma, José Hila , i la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll, han presentat aquest dimarts a la plaça de Cort la segona edició de Palmadona , un programa que organitza l' Institut Municipal de l'Esport ( IME ) per donar valor, visibilitat, suport i homenatjar l'important paper que exerceix la dona en l'esport.

Hila ha agraït la presència en aquest acte de les esportistes d' elit Blanca Gil, Marta Lliteras , Paquita Ruiz, Magdalena Carbajal , Raquel Seco i Adriana Painagua .

El primer edil ha afirmat que "des de les administracions tenim un deure amb les dones i l'esport; han estat històricament un col·lectiu silenciat i infravalorat, crec que ara és el moment de fer un esforç per reivindicar-ne el paper i la figura com a exemple de lluita i de superació".

Aquesta edició, que inclou tretze esdeveniments i actes entorn del paper de la dona en el món de l'esport, començarà aquest dissabte, 4 de març, a la plaça d'Espanya amb l' Expo Palmadona , una fira amb expositors d'entitats i organitzacions enfocada a l'activitat física i a la dona que es complementarà amb un programa d'activitats gratuïtes des de les 11 fins a les 20 hores.

Tancarà la jornada el Zumbathon Solidari Maxima FM en benefici de l'associació contra el càncer de mama Un lazo en movimiento .

La II Cursa Popular Palmadona tindrà 3.000 participants, 2.101 dones i 899 homes, que recorreran el centre de Palma en un circuit de 3 o 6 quilòmetres.

Aquesta prova urbana no competitiva ha incrementat el nombre de participants amb 800 places respecte de la primera edició.

El passeig del Born acollirà una exposició fotogràfica de 24 disciplines esportives, que serà un homenatge a les esportistes de Palma que s'esforcen cada dia per perseguir el seu objectiu.

L'exposició s'inaugurarà el 7 de març i es podrà veure fins al 9 d'abril.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF