Balears 20/08/2013

Cort prepara uns pressuposts "complicats" per a 2014

Tot i així, l'Ajuntament de Palma, no preveu acomiadaments ni retallarà cap servei públic municipal

ARA Balears
1 min

PalmaL'equip de govern de l'Ajuntament de Palma prepara els pressupostos de 2014 per aprovar-los a l'octubre. Segons Cort, seran molt similars als d'enguany -365 milions d'euros- i "seran complicats" tenint en compte "l'entorn econòmic difícil".

El portaveu i tinent de batle d'Economia i Hisenda, Julio Martínez, ha explicat en roda de premsa que els comptes municipals de l'any que ve es basen en cinc línies generals: la consolidació de la congelació dels impostos, els salaris i la plantilla, el manteniment dels beneficis fiscals actuals i dels serveis públics, com també el de la despesa en serveis socials.

Martínez ha detallat que s'espera mantenir el proper any l'increment de 4 milions d'euros respecte del 2010 en l'àrea social. També ha afegit que no es retallarà cap servei públic municipal i que no es preveu "cap acomiadament massiu" a la plantilla municipal.

Els nous comptes presenten novetats, com l'inici de l'amortització de 7 milions d'euros del crèdit dirigit a proveïdors, amb la qual cosa Cort preveu assumir l'any que ve una despesa de 50 milions en concepte de deutes.

Martínez ha assenyalat que al 2014 no es preveu cap nova inversió. Actualment s'estan pagant les inversions anteriors i, a causa de la congelació dels impostos municipals, no s'espera un augment dels ingressos. És per això que la gestió continuarà basant-se en l'austeritat.

stats