"Li semblaria normal que li confiscassin ca seva, senyor Isern?"

El PP de Cort rebutja reclamar a Defensa que torni la casa del batle Emili Darder i MÉS l'acusa de mantenir "un endoll" amb el franquisme

L'equip de govern del PP de Cort ha rebutjat en el ple la proposta del grup de MÉS per exigir al Ministeri de Defensa que retorni a la família d'Emili Darder, batle de Palma assassinat pels feixistes l'any 1937, la casa que després li va ser confiscada.

"Li semblaria normal que pel simple fet de ser un batle democràtic li confiscassin ca seva, senyor Isern?", ha demanat a l'actual batle el regidor de MÉS, Antoni Noguera, que ha criticat així la postura del PP, acusant-lo per això de mantenir "un endoll" amb el franquisme.

El tinent de batle de Cultura, Fernando Gilet (PP), ha justificat el rebuig a la proposta considerant que els ecosobiranistes es mouen en aquesta qüestió "per un interès polític i particular".  Ha criticat també al PSOE per donar suport a una iniciativa que ha dit que "aniria en contra de l'ordenament jurídic".

Sense fer cap referència al batle Darder o a la confiscació patida per la seva família durant el règim franquista, Gilet ha acabat relacionant a MÉS amb el règim chavista de Veneçuela.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF