PALMA
Balears 17/08/2013

Cort multa 245 palmesans per dur el ca sense fermar

La incoació d'aquestes sancions corresponen a infraccions a l'ordenança municipal i autonòmica d'animals de companyia

Ara Balears
1 min

Palma.L'Ajuntament de Palma ha multat fins a 245 ciutadans de Palma per passejar pel carrer amb un ca sense fermar. Les multes, interposades entre gener i juny d'enguany, poden acabar en una sanció econòmica de fins a 300 euros.

La incoació d'aquestes sancions corresponen a infraccions a l'ordenança municipal i autonòmica d'animals de companyia. De fet, s'han obert fins a 488 expedients en aquests sis mesos. La tendència és similar a la de 2012, quan s'incoaren 931 expedients durant tot l'any; i bastant superior al 2011, quan només es varen multar 391 ciutadans.

A més a més de dur el ca amollat, els altres motius de sanció han estat no fermar els cans de raça perillosa amb el morrió, sempre que estiguin en llocs públics; també s'ha sancionat una trentena de persones per abandonar excrements dels animals a la via pública.

En total, s'han imposat 323 expedients per infraccions lleus, les quals comporten una multa de fins a 300 euros i entre les quals destaquen que el ca no dugui microxip identificatiu, no tingui targeta sanitària d'animal i que molesti els veïns amb lladrucs; a més de deixar menjar destinat a moixos en lloc públic i tenir un animal en condicions higièniques deficients.

Les sancions greus, en canvi, tenen un cost major i poden arribar a suposar de 1.500 o 2.404 euros de sanció. S'han incoat un total de 146 expedients, la gran majoria dels quals corresponen a infraccions per tenir un ca de raça perillosa sense morrió.

stats