Publicitat
Publicitat

Cort inverteix 1 milió d'euros en millores a 18 centres educatius

La majoria de les actuacions que s’han duit a terme aquest estiu han estat sobre pintura

L'Ajuntament de Palma ha invertit 1 milió d'euros en diverses millores a 18 centres escolars de la ciutat aquest estiu. S'han duit a terme actuacions sobre pintura interior i exterior, a banda de millores als patis i petites obres de lampisteria.

“Hem fet, a més, un reforç de neteja important per posar a punt les escoles amb motiu de l’inici de curs”, ha dit Susana Moll, tinent de batle d'Educació i Esports. Moll ha explicat que l'única escola afectada per obres a principi de curs serà la de Santa Elisabet, on les obres municipals han finalitzat però la Conselleria hi està duent a terme obres a l’estructura de tres plantes i, per aquest motiu, un total de 125 infants de 4t, 5è i 6è de Primària i els seus professors iniciaran el curs a Son Quint. En aquest sentit, Moll ha indicat que s’han habilitat estacionaments fixos a ambdós centres per garantir la fluïdesa d’entrada.

Per part seva, Rodrigo A. Romero, regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, ha explicat que les inversions efectuades són fruit d’una diagnosi prèvia de l’estat en què es trobaven els centres per poder prioritzar les actuacions i de les visites que s’han fet als centres escoltant les demandes de la direcció i del professorat. “Els centres estaven pràcticament abandonats, perquè durant la legislatura passada no s'hi havia fet res”, ha recordat. “Hem elaborat un cronograma i abans de l’estiu ja havíem actuat a 36 centres pintant i fent petites obres civils com millores de lampisteria o de banys”, ha dit.

Així mateix, Romero ha destacat que una de les principals reivindicacions del professorat ha estat que s'habilitassin zones d'ombres i zones verdes als patis, i també estan avaluant la possibilitat de fer-hi horts urbans. Finalment, ha dit que està previst visitar els centres on s'han fet les millores per verificar-ne les actuacions.

Romero també ha aprofitat per “posar en valor” la figura dels auxiliars de manteniment dels centres, ja que “fan una feina fonamental, perquè duen el dia a dia dels centres i així no s’acumulen les avaries”.

Obres a la via pública durant l'inici de curs

El regidor d'Infraestructures ha aprofitat per explicar que, al marge de l’operatiu policial, des de l’IMOV s’ha donat l’ordre de postergar les obres més grosses que es fan a les vies públiques de Palma fins a les 9.30 hores. “Així evitam que obres com la pintura de l’enllumenat interfereixin en el trànsit amb l’inici de curs; és un moment especial per als pares i mares i volem que el trànsit sigui més fluid”, ha dit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF