Cort instaurarà mesures per incrementar la seguretat dels taxistes

Mobilitat elaborarà una aplicació per respondre de manera immediata a una agressió i establirà una línia de subvencions per instal·lar mampares i càmeres

Diversos representants de les àrees de Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament i de la Policia Nacional s’han reunit avui amb alguns representants del sector del taxi per avaluar la situació en matèria de seguretat i establir mesures que afavoreixin la seguretat dels treballadors del sector del taxi.

Durant la trobada s’han acordat diferents actuacions que inclouen protocols d’actuació i una línia de subvencions per poder instal·lar mampares de protecció i càmeres dins els taxis i una aplicació informàtica que doni una resposta immediata si es produeix una agressió.

Mesures

Les mesures que s’han acordat i que es treballaran de manera conjunta són les següents:

  • Jornades d’autoprotecció o de defensa personal perquè els treballadors del sector del taxi sàpiguen què han fer davant una agressió i se sentin més segurs.
    Contacte amb les emissores per decidir quins han de ser els protocols d’avís perquè siguin més efectius i més ràpids.
  • Idear una aplicació que pugui reunir tot el sector i que permeti, davant una situació de risc, connectar-se directament amb l’112 o amb l’emissora de la policia local per poder tenir una resposta efectiva, ràpida i geolocalitzada.
  • Instaurar un pla triennal de subvencions per a la instal·lació de mampares de seguretat i de càmeres dins els taxis. Pel que fa a les càmeres, es faran les consultes jurídiques pertinents i s’estudiarà si ja s’empren a altres ciutats. La idea és que enregistrin imatges i so dins el taxi, que puguin servir de prova i que tinguin un efecte dissuasori. Les subvencions es podran sol·licitar durant el 2018 perquè es comencin a instal·lar el 2019.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF