Cort desautoritza la delegació del govern espanyol: "Continuarem pagant la carrera professional"

"No farem anques enrere amb la recuperació dels drets dels 2.390 treballadors de l'Ajuntament de Palma"

La tinent de batle de Funció Pública, Aurora Jhardi, ha assegurat aquest dijous que el Consistori continuarà pagant el complement de la carrera professional al cos funcionarial, en contra del requeriment formulat per la Delegació del Govern.

Aquest pagament és fruit de l'acord subscrit amb els sindicats a l'abril del 2016 i ratificat per la junta de govern i el ple del Consistori, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Jhardi ha confirmat que s'ha rebut una notificació de Maria Salom en què insta a la retirada de la carrera professional, però ha insistit que no es retirarà.

"Després de les retallades del PP de Mariano Rajoy, no farem anques enrere amb la recuperació dels drets i les garanties dels 2.390 treballadors de l'Ajuntament de Palma", ha afirmat la regidora de Funció Pública.

Jhardi, que ha comparegut aquest dijous acompanyada per representants sindicals de la junta de personal, ha recordat que la carrera professional "és un dret  suspès pel govern del PP entre els anys 2012 i 2015".

Quant al requeriment de la Delegació del Govern, Jhardi ha dit que "no compartesc" els motius jurídics en els quals es basa per demanar la retirada de la carrera professional i ha anunciat que es faran "les al·legacions pertinents per defensar la necessitat de continuar retornant els drets laborals als treballadors del sector públic".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF