JUNTA DE GOVERN

Cort aprova un pla d'acció per reduir els renous a la ciutat

Se centra en mesures com reduir el trànsit rodat, ampliació de zones Acire, disminuir velocitats en determinats punts i aconseguir vies més tranquil·les

La Junta de Govern de l' Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres de manera definitiva un pla de renous que inclou mesures per reduir la contaminació acústica i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Per aquest equip de govern és "una prioritat aquest pla" i tot un marc de referència en què es troben diagnosis de les diferents parts de la ciutat i mesures a prendre en un horitzó de cinc anys.

El coordinador general d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Josep Maria Rigo, ha explicat en roda de premsa que el pla aprovat aquest dimecres de manera definitiva no ha variat respecte de l'inicial. A més, ha especificat que no disposa d'una dotació pressupostària concreta, sinó que estableix mesures que diferents àrees de l'Ajuntament han d'anar duent a terme en aquests anys, a causa del seu caràcter transversal.

Segons Rigo, Palma és "una ciutat molt renouera on se superen en moltes zones els 55 decibels". 

Entre les mesures que es poden prendre arran d'aquest pla, n'hi ha que pertanyen al departament de Mobilitat, com disminuir el trànsit rodat, ampliació de zones Acire, disminuir velocitats en determinats punts de la ciutat, controlar i disminuir l'afluència de vehicles pesants i aconseguir unes vies més tranquil·les.  

També inclou mesures d'Urbanisme, com la millora de la qualitat dels paviments i la col·locació de barreres acústiques, com les que s'estan instal·lant a la via de cintura.

EDICIÓ PAPER 23/09/2018

Consultar aquesta edició en PDF